OTP Innovációs Iroda – interjú a Demeter Design Stúdióval

Rendhagyó módon mutatjuk be egy 2018-ban elkészült referenciánkat, Az OTP Innovációs Fiókot. A kiemelkedő stílusérzékkel megáldott Demeter Design Stúdió, megtisztelve minket, választ adott pár kérdésre a projekt kapcsán, melyekből jobban megismerhetjük az építésziroda szemléletét.

DF: Mit gondoltok, mi teszi az OTP Innovációs Fiókot igazán innovatívvá a jelenlegi piacon, ahol egyre nagyobb teret nyer a modern, stílusos környezet kialakítása?

DDS: Az Innovációs Bankfiók az OTP első magyarországi kísérleti bankfiókja, amely a szolgáltatáson túl olyan belsőépítészeti térélmény ami teljesen új alapokra helyezi a banki ügyintézés gyakorlatát. A tervezés folyamán csapatunk az OTP LAB és az Exalt Inetractive user experience szakértőivel közösen alkotta meg azt a belsőépítészeti teret, ami mind megjelenésében, mind kialakításában a jövő fele igyekszik mutatni. Az egyre fontosabb, bizalmas és exkluzív ügyintézésre való lehetőséget biztosítva egy olyan térben, ahol az akusztikai megoldások láthatatlanok, a belsőépítészeti eszközök eleganciát, stílust, de nem múló divatot igyekeznek képviselni.

DF: Van-e olyan sajátos védjegye a Demeter Design Stúdiónak, ami visszaköszön a projektjeitekben, és akár az OTP Innovációs Fiókban is megtalálható?

DDS: A Demeter Design Stúdió számára az időtálló stílus a tapasztalt tervezői szemlélet és a széles látókörűség talán a legjellemzőbb. Igyekszünk a megrendelővel közös együttműködésben a lehető legjobb megoldásokat megtalálni, miközben az esetleges határok feszegetésével olyan irányokat mutatunk meg, amikre talán nem is gondoltak. Az Innovációs bankfiók vizuális megjelenése tükrözi azt a kortalan stílust, ami jellemzi irodánkat és tervezői gondolkodásmódunkat.
Hisszük, hogy a tervező és alkotó felelőssége a megrendelő számára nem csak azt adni, amit kér, hanem feltárni számára azt is, amit kaphat.

DF: Melyik részlet volt a kedvencetek ebben a projektben?

DDS: Az OTP Innovációs Bankfiók új kihívás volt irodánk és belsőépítészeti pályafutásunk során, ami önmagában is izgalmas utazásnak bizonyult.

A feladat komplexitása volt talán az egyik legérdekfeszítőbb kihívás, mindamellett, hogy egy hagyományos alap funkciót kellett teljesen egyedi belsőépítészeti megoldásokkal leképezni.
Külön izgalmas volt olyan belsőépítészeti anyagokkal és megoldásokkal dolgozni, amelyekkel korábban nem volt lehetőségünk. Ilyen volt például az egyedi, általunk tervezett mintájú LVT padlóburkolat, ami leköveti a mennyezeti lámpák vonalát és szigeteket biztosít az ügyintézői kapszulák számára.

DF: Milyen belsőépítészeti megoldásokat alkalmaztatok a projekt tervezése során, amik előnyére válnak egy ügyfélközpontú térnek?

DDS: Az akusztikai szakértő bevonás a tervezési folyamat elején az egyik legfontosabb, hogy a kialakításra kerülő belsőépítészeti tér ne csak a vizuális elvárásokat szolgája ki, de akár tudat alatt is megteremtse azt a kellemes, kiegyensúlyozott érzetet, amitől jó az adott térben tartózkodni.
Az akusztikai, ergonómia és térszervezési megoldások azok, amik által a jövő bankjában otthon, otthonosan érezheti magát az ügyfél.

Ezúton is köszönjük a Demeter Design Stúdiónak, hogy rendelkezésünkre álltak. Gratulálunk a projekthez!